Σύνταξη Τεχνικής έκθεσης & Διαγράμματος Ροής

Σύνταξη Τεχνικής έκθεσης & Διαγράμματος Ροής

Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967/8-10-2012, όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ. εστιατόρια, καφετέριες, παρασκευαστήρια τροφίμων, κλπ), προκειμένου να ξεκινήσουν οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα ή να επεκτείνουν την ήδη υπάρχουσα, υποχρεούνται να υποβάλλουν Διάγραμμα Ροής και Τεχνική Έκθεση υπογεγραμμένα από επιστήμονα συναφούς αντικειμένου με τρόφιμα (π.χ. Τεχνολόγο Τροφίμων, Υγιεινολόγο κλπ). στις Αρμόδιες Υπηρεσίες για την αδειοδότησή τους.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα Υγειονομική Διάταξη, απαιτείται στις κατόψεις των σχεδίων του μηχανικού να αποτυπώνεται η διάταξη όλων των χώρων, η συγκρότηση και ο εξοπλισμός, καθώς και αναλυτικό διάγραμμα ροής της δραστηριότητας της επιχείρησης (δηλ. η ροή των πρώτων υλών από το σημείο που εισέρχονται στην επιχείρηση μέχρι την έξοδο του τελικού προϊόντος), το οποίο να επαληθεύεται κατά τον έλεγχο από τους αρμόδιους ελεγκτές, και τέλος ο χώρος των καθήμενων πελατών.

H ομάδα COREFOOD, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και άριστη γνώση θεμάτων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, αναλαμβάνει την εκπόνηση:

  • Μελετών Διαγραμμάτων Ροής
  • Τεχνικών Εκθέσεων
  • Μελετών HACCP

τα οποία είναι υποχρεωτικά για την αδειοδότηση και συμμόρφωση με τη νομοθεσία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.