Εκπαιδεύσεις Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων

Εκπαιδεύσεις Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΕΦΕΤ 14203/07.11.2017 οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δεν έχουν εγκαταστήσει και εφαρμόσει πλήρες ανεπτυγμένο σύστημα HACCP (καθώς δεν υποχρεούνται), θα πρέπει να εκπαιδεύουν ή να καταρτίζουν υποχρεωτικά όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με τον χειρισμό τροφίμων βάσει των προγραμμάτων που έχει εκπονήσει και εγκρίνει ο Ε.Φ.Ε.Τ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπάλληλος σε κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, ακόμα και τα άτομα που κάνουν τις μεταφορές των τροφίμων, υποχρεούνται να έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια στις ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 και να φέρουν την ανάλογη βεβαίωση η οποία προκύπτει μετά από την επιτυχημένη εξέταση.

Εξαιρείται μόνο το προσωπικό το οποίο διαθέτει τίτλο σπουδών επιπέδου δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από το οποίον να φαίνεται ξεκάθαρα ότι εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων.

Ποιούς όμως αφορά;

H εκπαίδευση αφορά επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, εμπορεύονται, αποθηκεύουν ή διακινούν τρόφιμα και ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό/μεσημεριανό/βραδινό, εστιατόρια, καφέ μπαρ, κυλικεία, παντοπωλεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, τυροκομεία, ελαιοτριβεία, βιοτεχνιες τροφίμων, επιχειρήσεις πάγου κ.α.

Η COREFOOD Consulting διαθέτει εκπαιδευτές εγγεγραμμένους στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, στην “Υγιεινή και Ασφάλεια των τροφίμων”, και διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με επιμελητήρια και ΚΕΚ και εκπαιδεύει το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων έγκυρα και αξιόπιστα.

Όμως δεν μένουμε μονο σε αυτό.

Η άρτια εκπαιδευμένη και εξιδεικευμένη ομάδα COREFOOD , μπορει να αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού σας σε όλα τα θέματα που αφορούν την ΥΓΙΕΙΝΗ , ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΙΜΩΝ. Από τις ορθές διαδικασίες παραλαβής/αποθήκευσης των τροφίμων μέχρι τα Αλλεργιογόνα και τη σωστή μεταχείρισή τους

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.