Αναλύσεις Δειγμάτων
Αναλύσεις Δειγμάτων
Η παρακολούθηση της ποιότητας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από τον τόπο παραγωγής ως το πιάτο του καταναλωτή, αποτελεί κύρια επιδίωξη της σύγχρονης εποχής. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον σκοπό αυτό, έχουν αναπτύξει μία σειρά από προτάσεις Αναλύσεων Τροφίμων/ Νερών / Επιφανειών , ανάλογα με το είδος την επιχείρησης σας, οι οποίες είναι βασισμένες σε πρότυπες μεθόδους, προκειμένου να καλύψουν το απαιτητικό εύρος των αναγκών.


Η COREFOOD πραγματοποιεί αναλύσεις τροφίμων, νερού και επιφανειών σε συνεργασία με διαπιστευμένα από το Ε.Σ.Υ.Δ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) εργαστήρια αναλύσεων, παρέχοντας στους πελάτες της έναν ολοκληρωμένο και ποιοτικό έλεγχο με την εξασφάλιση της ορθότητας και της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.
Διενεργούνται χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νωπά (φρέσκα) και τυποποιημένα τρόφιμα καθώς και αναλύσεις της διαθρεπτικής επισήμανσης σύμφωνα με τον κανονισμό 1169/2011.
Οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα σημαντικές ως πιθανή πηγή μόλυνσης. Η υγιεινή τους (καθαρισμός και απολύμανση) είναι το σημαντικότερο καθημερινό μέτρο ελέγχου μολύνσεων. Με τη μικροβιολογική ανάλυση σε επιφάνειες και στον αέρα χώρων παραγωγής τροφίμων μπορεί να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών υγιεινής και ως εκ τούτου η ασφαλής και υγιεινή παρασκευή τροφίμων, με βάση την καθοδήγηση των αρχών του HACCP.
Η ανάλυση του νερού όποια και αν είναι η χρήση του, είτε στην παραγωγή βιομηχανίας τροφίμων είτε στην κουζίνα ενός εστιατορίου, είτε στην πισίνα ενός καταλύματος, είναι η επόμενη σημαντική φροντίδα σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλίζεται η υγιεινή η ποιότητα και η ασφάλειά του, ενώ παράλληλα μέσω αυτών μπορούμε να προβούμε σε διορθωτικές κινήσεις όταν απαιτούνται.