Αλλεργιογόνα: Μελέτη, Διαχείριση και Επισήμανσή τους

Αλλεργιογόνα Τροφίμων

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν τροφική αλλεργία σε κάποια ουσία ή συστατικό τροφίμων έχει οδηγήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τόσο τον χειρισμό των συστατικών αυτών όσο και την επισήμανσή τους

Το θέμα των αλλεργιογόνων στα τρόφιμα θα πρέπει να διαχειρίζεται ως ένας επιπλέον κίνδυνος, στα πλαίσια τόσο μιας μελέτης HACCP όσο και των GMPs που εφαρμόζονται από μια επιχείρηση που παράγει/μεταχειρίζεται τρόφιμα.

Η κάθε επιχείρηση καλείται να αποδεικνύει μέσα από ειδική μελέτη των συνταγών της, η οποία γίνεται από επιστήμονες των τροφίμων, ποιες ακριβώς είναι οι αλλεργιογόνες ουσίες που χρησιμοποιεί.

Η COREFOOD, αναλαμβάνει να ελέγξει διεξοδικά όλες τις συνταγές και όλα τα προϊόντα με τις προδιαγραφές τους που προσφέρει η επιχείρηση και να εκπονήσει την αντίστοιχη μελέτη ανάλυσης αλλεργιογόνων συστατικών. Εξασφαλίστε ότι η επιχείρησή σας είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη Νομοθεσία και τους Κρατικούς Ελεγκτικούς Φορείς και παρέχει έγκυρη και απόλυτα αληθή ενημέρωση, χωρίς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, που έχουν αλλεργίες σε συγκεκριμένες τροφές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας περιγράψουμε τη διαδικασία εκπόνησης μελέτης αλλεργιογόνων, κάτι που ήδη ζητείται από τους κρατικούς φορείς ελέγχου, και να σας ενημερώσουμε για ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τις αλλεργιογόνες ουσίες και τη σωστή επισήμανση των προϊόντων που τις περιέχουν.

Συμβουλές για τα Αλλεργιογόνα Τρόφιμα

  • Ορίστε έναν ειδικό που θα μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα αλλεργιογόνα τρόφιμα και τις δυσανεξίες, σε κάθε βάρδια.
  • Επισημάνετε τα αλλεργιογόνα στο μενού προκειμένου να βοηθήσετε τα άτομα με αλλεργίες.Να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να εντοπίσετε τα αλλεργιογόνα κατά το μαγείρεμα.
  • Διατηρήστε την ιστοσελίδα σας ενημερωμένη σχετικά με τις πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα τρόφιμα.
  • Δηλώστε στο μενού τι αλλεργιογόνα περιέχει ένα πιάτο, σε σαφή ορατή θέση και εκπαιδεύστε το προσωπικό σας καταλλήλως
  • Έχετε στο μενού ένα εναλλακτικό πιάτο που μπορούν να απολαύσουν οι πελάτες, παρά τις αλλεργίες ή δυσανεξίες τους, για παράδειγμα ένα πιάτο ελεύθερο γλουτένης.

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν τροφική αλλεργία σε κάποια ουσία ή συστατικό τροφίμων έχει οδηγήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τόσο τον χειρισμό των συστατικών αυτών όσο και την επισήμανσή τους
[Κανονισμός (ΕΕ) 1169/2011 & ΦΕΚ 650/Β/28.2.2019 για μονάδες μαζικής εστίασης].

Η ομάδα της COREFOOD μπορεί να σας βοηθήσει στην ολοκληρωμένη μελέτη των αλλεργιογόνων ουσιών που μεταχειρίζεται η επιχείρηση και το σωστό τρόπο ενημέρωσης του προσωπικού της επιχείρησης και κατά συνέπεια και των πελατών σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν διάθετε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και ενδιαφέρεστε για μια ολοκληρωμένη ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ.